companii

MedKan – o companie de canabis si un ICO lansate de un grup de romani

In materie de investitii, nu mi-au placut niciodata chestiile noi. Fie ca vorbim de IPO, ICO sau nu stiu care cryptomoneda deja existenta.

Nu mi-au placut nu din cauza ca am ceva cu ele sau consider ca-s gresite ci din cauza ca am o nevoie destul de puternica de a vedea ca lucrul in care investesc a trecut cu bine peste momente nasoale din istorie.

Pe de alta parte, nici nu pot nega ideea de potential. Cryptomonedele au un potential mare, Tesla, marijuana care acum vad ca se tot legalizeaza incetul cu incetul peste tot, etc. Sunt sanse reale ca o investitie acum in aceste instrumente sa aiba un return foarte bun in urmatorii ani.

Motiv pentru care mi s-au alungit un pic urechile cand Marius Muresan a zis ceva legat de faptul ca e implicat intr-un proiect ce combina crypto cu canabisul medicinal. Initial nu i-am dat importanta, crezand ca-i ceva idee de-asta creata care iti trece in 2-3 zile, cum toti avem din cand in cand.

Apoi intr-o dimineata imi trimite link catre site-ul lor ( MedKan ). Eu stau un pic blocat si ma gandesc “ba, omu asta chiar vorbeste serios”. Si incep sa citesc…

Am sarit direct la Team si am vazut ca-s 9 oameni, care mai de care cu CV-ul mai interesant. Si apoi am vazut ceva legat de uleiul CBD. Fiind complet paralel cu domeniul acesta, le-am luat whitepaper-ul si am inceput sa-l citesc.

Potentialul de crestere al canabisului medicinal

Aparent, industria de canabis medicinal e 52% din intreaga industrie a canabisului si proiectiile arata ca va creste la suma de $20-$35 de miliarde pana in 2020 si la $140 de miliarde pana in 2027.

Compania lor, MedKan, isi propune sa cultive canabis medicinal in sere si sa creeze produse cu acesta, mai ales cele pe baza de ulei CBD.

Aditional, compania lanseaza si un ICO prin care va vinde token-uri, cu scopul de a strange fonduri, care vor fi folosite si pentru a continua research-ul in acest domeniu.

Ce-I uleiul CBD?

CBD-ul (cannabidiol) e unul din cei 60 de compusi gasiti in canabis. Pana in prezent, atentia era acaparata de THC, insa oamenii incep sa se concentreze si pe CBD din ce in ce mai mult, datorita efectelor acestuia.

Cateva dintre beneficii ale uleiului CBD:

 • reduce durerea
 • reduce anxietatea si depresia
 • reduce simptomele legate de cancer si de tratamentele impotriva cancerului
 • posibile proprietati neuroprotective
 • si altele…

Produse:

 • uleiuri
 • tincturi
 • capsule
 • comestibile
 • altele

Clienti

Compania se concentreaza pe 3 tipuri de clienti. Pentru clientii individuali, din zone urbane, cu salariu mediu spre mare are in plan sa creeze o piata aici in Europa. Pentru industria farmaceutica si cea cosmetica deja este o piata aici si pentru spitale, ei, aici e de asteptat putin dupa aprobari si finalizari de teste.

De ce lanseaza o cryptomoneda?

Statistica spune ca aprox. 10 cryptomonede se lanseaza in fiecare zi (ICO-uri) si specialistii spun ca vei avea un randament mai mare daca investesti intr-un urmator ICO decat daca ti-ai pune banii pe o moneda virtuala deja existenta.

Toate suna fancy-jmancy, dar eu personal consider ca riscul de a da fail e mare la ICO-uri si nu stiu cate dintre ele chiar au o aplicabilitate concreta sau ca exista ceva real in spatele lor.

Aici ii un pic diferit pentru MedKan. Moneda lor are in spate o industrie de viitor si va avea ca singur scop ridicarea de capital pentru a-si putea construi serele precum si a sustine intreg sistemul de procesare a canabisului in diverse produse.

Aceasta vanzare de token-uri va fi facuta in 4 etape:

 • 1st Presale – 1 MedK = $0.05
 • 2nd Sale – 1 MedK = $0.10
 • 3rd Sale – 1 MedK = $0.15
 • 4th Sale – 1 MedK = $0.20

Pe scurt, cine cumpara la PreSale la $0.05, atunci la listarea pe exchange va putea vinde la $0.20.

Tokenul lor va putea fi cumparat fie cu alte crypto-uri (ETH, BTC, XRP or BCH) fie cu fiat (USD, EUR si GBP)

Investitia minima este de $50.

Roadmap

Baietii au si un plan bine-definit care culmineaza cu o listare la o Bursa majora, fie NYSE fie London Stock Exchange (LSE).

Lucrurile sunt explicate mai frumos in imaginea de jos:

Concluzie

Sunt placut surprins si socat sa vad o echipa de romani intrand in forta pe 2 industrii destul de volatile (canabis si crypto) cu potential enorm dar si notorietate.

Imi place mult ideea de a scoate un ICO care sa aiba ca si sustinere un business functional.

Daca vrei sa aflii mai multe despre firma lor si tokenul pe care vor sa-l scoata ai 2 optiuni:

1 – Intri pe site-ul lor si le citesti whitepaperu

2 – Asculti urmatorul nostru podcast unde il avem invitat pe Ionut Daniel Cojocaru, unul dintre fondatori.

Disclaimer

Primul este ca promovarea companiei nu o facem gratis. Primim ceva in schimb si mi se pare correct sa anuntam publicul. Postarea este sponsorizata de catre cei de la MedKan.

Al doilea disclaimer, pe care trebuie sa-l pun in footer la postari si tot uit, este ca noi NU oferim sfaturi de investitii. Per ansamblu, noi promovam luatul decizilor in mod INFORMAT si atat. Nu zicem nimanui in ce si cum sa investeasca. Nu suntem consultanti financiar si nicidecum nu sugeram sa-ti pui toate economiile greu adunate in token-uri MedK sau in orice altceva. Promovam diversificarea (actiuni, obligatiuni, aur, crypto, etc), nu aruncatul cu capul inainte pe o singura chestie sperand c-o sa fii milionar in euro in 3 ore.

Mersi si ne auzim data viitoare,

Andrei

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *